Улыбнись :)

Жадина приходит к врачу и говорит:
- Дайте мне таблеток от жадности, да побольше, побольше...

Погода

прогноз погоды в Вашем городе

Святая блаженная Ксения Петербургская


Пресвятая Дево, темже и людем града нашего помощь Твою низпосли, да Тя выну поем: благословите, вся дела Господня, Господа.

Песнь 9

 

     Ирмос: Воистинну Богородицу Тя исповедуем, спасеннии Тобою, Дево Чистая, с безплотными лики Тя величающе.
     Воистинну разум Христов имела еси, Ксение, смирение, кротость, веру несумненну, надежду и любовь, яже к Богу, и нас сподоби, да с тобою Христа присно величаем.
     Воистинну на тебе, Ксение блаженная, исполнися Христово проречение: претерпевый до конца, той спасен будет, ныне бо со всеми спасенными Христа присно величаеши.
     Слава: Воистинну никтоже, притекаяй к тебе, блаженная мати, тощь благодати Божия отходит, еяже и нас исполни, да тя величаем.
     И ныне: Воистинну Богородицу, Тя, Дево и Мати Слова, ходатаицу

сущую нам, Солнце Правды возсиявшую, вернии, единомудренно песньми величаем.

Светилен:

 

     Якоже солнце светоносно, возсия ныне, блаженная мати, память твоя, вся верныя веселящи, иже молитвенно взывают ти: молися прилежно спастися нам.

Богородичен:

 

     Державным Твоим покровом, Пречистая, нас, рабов Твоих, от наветов вражиих сохраняй всегда невредимых, Тя бо Едину стяжахом надежду и утверждение.

На хвалитех стихиры, глас 2:

 

     Неисчерпаема есть благодать, юже от Христа прияла еси, блаженная, темже и мощи твоя божественною силою непрестанно действуют чудесы, к нимже притекающий и имя твое с верою призывающий от неисцельных болезней исцеляются. Еяже молитвами, Господи, и нас душевных и телесных страстей свободи, яко Человеколюбец.
     В подвизех странствия твоего привлекла еси многия души ко спасению, сего ради Христос, нас ради странствовавый и не имый где главу приклонити, знаменьми и чудесы преславными истинно тя украси, страннице блаженная. Добродетели твоя, богомудрая Ксение, к вере обращают сердца. Кто бо, слыша безмерное твое смирение и терпение, не удивится? Еще же ко всем кротость и незлобие, скорбящим милование и сущим в бедах скорое поможение, плавающим немятежное пристанище и путешествующим благое поспешение, вся боголепно предваряеши, досточудная, и ныне неувядаемым венцем увенчана еси от руки Вседержителя Бога, Егоже моли спастися душам нашим.

Слава, глас 8:

 

     Днесь град святаго Петра просвещается, мати Ксение, твоими зарями, и святый храм Божия Матере Смоленския, цветы украшаемь, вопиет ти, угоднице Христова: не престай молитися о всех, празднующих любовию святую память твою.
     И ныне, глас тойже: Владычице, приими молитвы раб Твоих, и избави нас от всякия нужды и печали.

 

Славословие великое.

 

 

НА ЛИТУРГИИ:

 

 

Прокимен, глас 7:

 

     Честна пред Господем смерть преподобных Его.
     Стих: Что воздам Господеви о всех, яже воздаде ми?

Апостол к Галатом, зачало 213.
Аллилуиа,


Дата публикации: 13 Июня, 2011
Теги:
, юродивая святая блаженная, отдавшая радуйся небеснаго, камни тайно носила, како ты безумием


-  53  -

<1 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 |  53  | 54 | 55 | 56 | 57 | 58>


Это интересно

Колосс Радосский

Создание своего Колосса родосцы могли доверить только опытному скульптору, прошедшему отличную школу. Выбор вполне естественно пал на Хареса — уро­женца родосского города Линда — одного из учеников ве­ликого мастера Лисиппа.


Чудо мед

Если хочешь сохранить молодость, то обязательно ешь мед.


Александрийский маяк

Одним из таких чудес был Александрийский маяк. Он был построен на скале, возвышавшейся на восточном берегу о. Фароса, который в это время был гораздо ближе к египетскому берегу, чем во времена Гомера.


7- минутное чудо

Цель этой книги — помочь вам избавиться от жировых отложений в проблемных частях тела.