Улыбнись :)

В Москве вводят новый, четвертый сигнал светофора - ярко-красный свет. Он обозначает: 'Всё-таки, Стоп!'.

Погода

прогноз погоды в Вашем городе

Святая блаженная Ксения Петербургская


Пресвятая Дево, темже и людем града нашего помощь Твою низпосли, да Тя выну поем: благословите, вся дела Господня, Господа.

Песнь 9

 

     Ирмос: Воистинну Богородицу Тя исповедуем, спасеннии Тобою, Дево Чистая, с безплотными лики Тя величающе.
     Воистинну разум Христов имела еси, Ксение, смирение, кротость, веру несумненну, надежду и любовь, яже к Богу, и нас сподоби, да с тобою Христа присно величаем.
     Воистинну на тебе, Ксение блаженная, исполнися Христово проречение: претерпевый до конца, той спасен будет, ныне бо со всеми спасенными Христа присно величаеши.
     Слава: Воистинну никтоже, притекаяй к тебе, блаженная мати, тощь благодати Божия отходит, еяже и нас исполни, да тя величаем.
     И ныне: Воистинну Богородицу, Тя, Дево и Мати Слова, ходатаицу

сущую нам, Солнце Правды возсиявшую, вернии, единомудренно песньми величаем.

Светилен:

 

     Якоже солнце светоносно, возсия ныне, блаженная мати, память твоя, вся верныя веселящи, иже молитвенно взывают ти: молися прилежно спастися нам.

Богородичен:

 

     Державным Твоим покровом, Пречистая, нас, рабов Твоих, от наветов вражиих сохраняй всегда невредимых, Тя бо Едину стяжахом надежду и утверждение.

На хвалитех стихиры, глас 2:

 

     Неисчерпаема есть благодать, юже от Христа прияла еси, блаженная, темже и мощи твоя божественною силою непрестанно действуют чудесы, к нимже притекающий и имя твое с верою призывающий от неисцельных болезней исцеляются. Еяже молитвами, Господи, и нас душевных и телесных страстей свободи, яко Человеколюбец.
     В подвизех странствия твоего привлекла еси многия души ко спасению, сего ради Христос, нас ради странствовавый и не имый где главу приклонити, знаменьми и чудесы преславными истинно тя украси, страннице блаженная. Добродетели твоя, богомудрая Ксение, к вере обращают сердца. Кто бо, слыша безмерное твое смирение и терпение, не удивится? Еще же ко всем кротость и незлобие, скорбящим милование и сущим в бедах скорое поможение, плавающим немятежное пристанище и путешествующим благое поспешение, вся боголепно предваряеши, досточудная, и ныне неувядаемым венцем увенчана еси от руки Вседержителя Бога, Егоже моли спастися душам нашим.

Слава, глас 8:

 

     Днесь град святаго Петра просвещается, мати Ксение, твоими зарями, и святый храм Божия Матере Смоленския, цветы украшаемь, вопиет ти, угоднице Христова: не престай молитися о всех, празднующих любовию святую память твою.
     И ныне, глас тойже: Владычице, приими молитвы раб Твоих, и избави нас от всякия нужды и печали.

 

Славословие великое.

 

 

НА ЛИТУРГИИ:

 

 

Прокимен, глас 7:

 

     Честна пред Господем смерть преподобных Его.
     Стих: Что воздам Господеви о всех, яже воздаде ми?

Апостол к Галатом, зачало 213.
Аллилуиа,


Дата публикации: 13 Июня, 2011
Теги:
, юродивая святая блаженная, отдавшая радуйся небеснаго, камни тайно носила, како ты безумием


-  53  -

<1 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 |  53  | 54 | 55 | 56 | 57 | 58>


Это интересно

Пирамиды

На известняковой скале, расчищенной от песка, гравия и камня, строители возводили громаду пирамиды, укладывая блоки гигантскими ступенями. Среди этих блоков, по словам Геродота, не было ни одного, который не достигал бы 9 м.


7- минутное чудо

Цель этой книги — помочь вам избавиться от жировых отложений в проблемных частях тела.


Александрийский маяк

Одним из таких чудес был Александрийский маяк. Он был построен на скале, возвышавшейся на восточном берегу о. Фароса, который в это время был гораздо ближе к египетскому берегу, чем во времена Гомера.


Колосс Радосский

Создание своего Колосса родосцы могли доверить только опытному скульптору, прошедшему отличную школу. Выбор вполне естественно пал на Хареса — уро­женца родосского города Линда — одного из учеников ве­ликого мастера Лисиппа.